top of page
IMG_20191128_112247.jpg

                     
 Klímarendszer tisztítása, klímarendszer feltöltése R134a hűtőközeggel 

Klímarendszer gyakori meghibásodása a klímakompresszor dugattyúinak leforgácsolódása, mely fémreszelék-képződéssel jár. Amíg a klímakompresszor dolgozik, ezek a fémszemcsék a folyékony állapotban levő hűtőközeggel együtt keringenek a rendszerben. Amennyiben ezek a szennyeződések nem kerülnek eltávolításra, a beépített új klímakompresszor rövid időn belül ismételten tönkre fog menni. Ráadásul a beszállítók ebben az esetben a garanciális kérelmet is elutasítják, a garancia érvényesítéséhez többek között ugyanis kérik a beszerelő műhely nyilatkozatát, miszerint a tiszítási folyamatot elvégezte. Akár a többszázezer forintos korábbi javítás sikerességét lehet kockáztatni, ha a javítás folyamán nem végzik el a szükséges tecnológiai folyamatokat.

TEXA 712R típusú berendezésünkkel nemcsak a hűtőközeg technológia szerinti lefejtését/feltöltését tudjuk elvégezni, hanem a teljes klímarendszer szennyeződés-mentesítését is.

A folyamat során a klímarendszert szakaszokra bontva, azokat a TEXA 712R készülékkel sorba kötve folyékony hűtőközeg áramoltatásával és szűrővel történő szennyeződés-leválasztással tudjuk garantálni a teljes hűtőrendszer szennyezettség-mentesítését. A folyamat időigényes és mivel hűtőközeget használ fel a tisztítás céljából, ezért nem egy olcsó szervízfolyamat. Viszont csak így lehet garantálni a klímarendszer működését, ezért klímakompresszor-csere esetén mindenképpen ajánlott elvégeztetni.


 

Klímaszerelői tanfolyam.jpg
bottom of page